Behandelingen

De behandelmethode van Mens en Beweging is zeer resultaatgericht. Wij richten ons tijdens onze behandelingen altijd op u of jou en proberen altijd een behandelprogramma te ontwikkelen dat past bij uw of jouw situatie. Daarbij werken wij in een multi-disciplinair team en beschikken over een breed scala aan specialisten zoals fysiotherapeuten, kinderfysiotherapeut, manueeltherapeuten, oedeemtherapeuten, bekkenbodemtherapeut en personal trainers.

Heeft u een vraag? Bespreek de behandelingen met onze specialisten:
Heeft u vragen over een behandeling of heeft u pijnklachten waarover u vragen heeft en wilt u niet direct kosten maken?. Meld u dan aan voor het gratis inloopspreekuur en bespreek uw pijnklacht en vragen over de pijn en onze behandelingen geheel vrijblijvend met een van onze fysiotherapeuten tijdens het gratis inloopspreekuur.

Naast de ‘normale behandelingen’ die u kunt verwachten van een fysiopraktijk, hebben wij ons gespecialiseerd in:Gratis 

Bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapie helpt u om de bekkenbodemspieren te trainen en ontspannen zodat veel klachten verholpen kunnen worden

Dry Needling

Een triggerpointbehandeling wordt behandeld middels manuele druk op de triggerpoint. Soms zitten triggerpoints zo diep dat ze beter met een heel dun naaldje bereikt kunnen worden. Deze vorm van behandeling heet dry needling.

Echografie

Naast de ‘normale behandelingen’ die u kunt verwachten van een fysiopraktijk, hebben wij ons onder andere gespecialiseerd in schouderproblematiek, Parkinson, ademhalings- en ontspanningstherapie, reuma, etc

Epte Therapie

EPTE (Echogeleide PercuTane Electrolyse) is een nieuwe behandelmethode voor langdurige of moeilijk herstellende peesklachten. Denk hierbij aan de achillespees, hielspoor of een tenniselleboog.

Ergotherapie

Wanneer u moeite heeft met het uitvoeren van alledaagse handelingen, is het goed om te weten dat u terecht kunt bij een ergotherapeut.

FysioSport

FysioSport is bedoeld voor iedereen die onder begeleiding van een van onze professionals veilig en gericht wil trainen. Wij hebben één doel en dat is uw doel. Uw fysiotherapeut maakt een programma voor u op maat.

Fysiotherapie

De fysiotherapeut: de specialist in beweging. Bij hem of haar kunt u terecht voor de behandeling van klachten, maar ook preventie is een belangrijk onderdeel van van de fysiotherapeut.

Hardlopen met Reuma

Het Hardlopen met Reuma programma is een trainingsprogramma waarbij de deelnemers 12 weken trainen met als doel verbetering van looptechniek, coördinatie, spierkracht en conditie

Kaakfysiotherapie

Kaakfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie, die zich richt op klachten rondom het kaakgewricht, hoofd, aangezicht, nek en halsregio.

Wij zijn trots op ons team en onze behandelingen

Onze patiënten waarderen onze praktijk met 5 sterren, en daar zijn we trots op. Het is onze missie om onze patiënten zo goed mogelijk te helpen aan een langdurig gezonde leefstijl zodat ze pijnvrij kunnen bewegen. Wil je meer weten over onze behandelingen? Bekijk hier alle behandelingen van onze praktijk.

Wil je kennis maken met een van onze specialisten

Kinderfysiotherapie

Fysiotherapie voor kinderen vraagt om een andere behandelingsmethode dan voor volwassenen. Daarom hebben we bij Mens en Beweging een gespecialiseerd fysiotherapeut, speciaal voor kinderfysiotherapie.

Manuele therapie

Manuele therapie is bedoeld voor klachten van het gehele bewegingsapparaat maar is bij uitstek gespecialiseerd in de wervelkolom. Klachten in de wervelkolom of ledematen kunnen ontstaan wanneer gewrichten niet goed bewegen, dit noemen we ook wel blokkades.

Oedeemtherapie

Oedeem is een vochtopeenhoping in een deel van het lichaam als gevolg van een verstoord evenwicht tussen de aanvoer en afvoer van vocht. Dit kan zich uiten in zwelling, een gevoel van zwaarte, spanning of stuwing van de huid met een pijnlijk of tintelend gevoel.

Oncologische fysiotherapie

Oncologische revalidatie kan een groot deel van de mensen gediagnostiseerd met kanker helpen. Er kan een fysiotherapeutische indicatie zijn in elk gedeelte van het behandeltraject. De behandeling is gebaseerd op de hulpvraag.

Schroth-therapie

Heeft u of uw kind klachten als gevolg van een scoliose? Mens en Beweging past als enige in Zeeland de behandeling volgens Schroth-therapie toe. Deze therapie is bewezen effectief om klachten te verhelpen en zelfs vergroeiing te corrigeren.

MamaFit®

MamaFit® is een officiële cursus die alleen gegeven wordt door fysiotherapeuten met een speciale YVLO-ZwangerFit® opleiding, dus deskundige begeleiding.

Vanaf 6 weken tot 9 maanden na de bevalling kan deelgenomen worden aan de MamaFit® lessen.

Shockwave

Een nieuwe therapie biedt uitkomst aan slachtoffers van hielspoor, peesontstekingen, slijmbeursontstekingen en tennisellebogen. Door enkele behandelingen met shockwave therapie kunnen deze – vaak chronische – pijnklachten voorgoed verdwijnen. Zelfs verkalkingen verdwijnen na slechts enkele behandelingen van 5 minuten.

Sportfysiotherapie

In diverse ‘takken van sport’ staan wij momenteel aan de top. Of u nu terugkomt van een blessure of haar in de toekomst liever wilt vermijden, wij staan graag voor u klaar.

ZwangerFit®

De cursus ZwangerFit® is gericht op het geven van informatie over o.a. de zwangerschap, de bevalling, de bekkenbodem, bekken/lage rug, ademhaling en de periode na de bevalling. Tevens wordt er getraind om de fitheid en de spierkracht van alle spieren te onderhouden. 

Handtherapie

Heeft u klachten van uw vingers, hand en / of door bv artrose, reumatoïde artritis, carpaal tunnel syndroom, triggerfinger of hypermobiliteit. Dan kan handtherapie iets voor u betekenen!

Wij zijn trots op ons team en onze behandelingen

Onze patiënten waarderen onze praktijk met 5 sterren, en daar zijn we trots op. Het is onze missie om onze patiënten zo goed mogelijk te helpen aan een langdurig gezonde leefstijl zodat ze pijnvrij kunnen bewegen. Wil je meer weten over onze behandelingen? Bekijk hier alle behandelingen van onze praktijk.

Wil je kennis maken met een van onze specialisten