Schouderpijn

Een schouder in goede conditie kan vrij en pijnloos bewegen. Echter heeft ruim 1 op de 5 Nederlanders wel eens last van schouderklachten. Schouderpijn kan veroorzaakt worden door bijvoorbeeld een beschadiging, ontsteking, slijtage of een blessure. Ook overbelasting of een ongeval kunnen de oorzaak zijn van klachten. Uw fysiotherapeut kan u helpen om de schouderklachten te verlichten. Ervaart u pijn in uw schouder? Maak direct een afspraak of maak gebruik van ons gratis inloopspreekuur.

Hoe ziet de schouder eruit?

De schouder is een complex gewricht. In het menselijk lichaam is de schouder het meest beweeglijke gewricht waardoor het ook extra gevoelig is voor schade. Het gewricht bestaat uit drie delen, namelijk: de schouderkop, de schouderkom en de spieren en pezen (rotator cuff). Om het schoudergewricht heen ligt een kapsel, een laagje dat de schouder stabiliteit geeft.

Veel voorkomende klachten bestaan vaak uit pijn rondom het schoudergewricht, welke soms uitstraalt naar de nek, bovenarm, schouderbladen, elleboog of vingers. Ook het niet goed kunnen bewegen van de schouder is een veelvoorkomend symptoom.

Aandoeningen

Wat te doen bij schouderklachten

Wellicht voelt het tegennatuurlijk, maar het is uiterst belangrijk dat u uw schouder blijft gebruiken. Uiteraard zoveel mogelijk pijnvrij. Een tip is om bijvoorbeeld regelmatig langdurige houdingen te onderbreken zodat de nek en schouders in beweging komen. Neem bij een kantoorbaan bijvoorbeeld regelmatig een korte pauze zodat de spieren in de schouder tijd krijgen om tot rust te komen. Daarnaast is het belangrijk dat u herhalende bewegingen vermijd waarmee u uw schouder kunt overbelasten. Ook het tillen van zware voorwerpen is ten zeerste af te raden, omdat u hiermee de pijn kan verergeren.

Behandeling van schouderpijn

Er zijn verschillende oorzaken en aandoeningen van schouderklachten. Daarom is er niet één behandeling voor het verminderen of genezen van klachten. Uw fysiotherapeut zal samen met u uw klachten inventariseren en vervolgens een behandelplan opstellen. Vervolgens gaan we aan de slag om het optimale resultaat te behalen. U kunt zowel met- als zonder doorverwijzing van uw huisarts bij Mens en Beweging terecht. Maak direct een afspraak of bezoek het gratis inloopspreekuur waar u vrijblijvend pijnadvies krijgt van onze specialisten.

Loop er niet te lang mee door!

Voorkom dat uw klachten erger worden, of later moeilijker te herstellen zijn. Via onderstaande link kunt u direct een afspraak maken bij een van onze fysiotherapeuten om uw pijn te verlichten of zelfs helemaal te verhelpen.

100% Gratis inloopspreekuur

Heeft u nu pijn en wilt u dit voor de zekerheid vandaag laten nakijken bij een specialist zonder dat u direct kosten maakt?

Dagelijks hebben wij een gratis inloopspreekuur waar u gratis pijnadvies krijgt van onze pijnspecialisten zonder doorverwijzing van uw huisarts. Bekijk nu het gratis inloopspreekuur voor uw pijn advies!

Onze specialist

Als manueel- en sportfysiotherapeut is Erwin gespecialiseerd in het in kaart brengen van bewegingsproblematiek, zodat vervolgens samen een gepaste behandelstrategie kan worden bepaald.