Oncologische fysiotherapie

Oncologische revalidatie kan een groot deel van de mensen gediagnostiseerd met kanker helpen. Er kan een fysiotherapeutische indicatie zijn in elk gedeelte van het behandeltraject: van de diagnose – behandeling – tot nazorg. De behandeling is gebaseerd op de hulpvraag, wat wilt men bereiken of wat is de hulpvraag vanuit de arts.

Fysiotherapie bij oncologische aandoeningen richt zich specifiek op de fysieke problemen, beperkingen en participatieproblemen bij mensen met en na kanker. Deze problemen kunnen het gevolg zijn van de aandoening zelf of van de hiervoor ontvangen medische behandeling(en). Hierbij kunt u denken aan oedeem (een ophoping van vocht), pijn, verminderde mobiliteit en vermoeidheid.

Afgestemd op uw hulpvraag en persoonlijke doelstelling, werkt u samen met de fysiotherapeut aan het opbouwen/verbeteren van o.a. uw energie, conditie, spierkracht en mobiliteit om zo de deelname aan de maatschappij en het arbeidsproces te verbeteren.

Voor welke klachten kunt u bij ons terecht?

  • Vermoeidheid, een disbalans in de energie
  • Verminderde belastbaarheid door een afname in conditie, spierkracht en mobiliteit
  • Pijn
  • Schouderklachten t.g.v. operatie en/of bestraling
  • Klachten t.g.v. weefsel verstugging/verstrakking/fibrose na de operatie en/of na de bestraling
  • (secundair- en tertiair)Lymfoedeem

De uitgebreide Nederlandse en internationale literatuur is erover uit dat trainen tijdens en na het behandeltraject een positief effect heeft op het verminderen van langdurige bijwerkingen van de behandeling van kanker.

Inge-Meerman-Mens-en-Beweging

Onze specialist

Inge helpt graag mensen op weg zodat zij weer zelfstandig of met ondersteuning hun dagelijkse activiteiten kunnen uitvoeren. Samen werkt zij met jou om je einddoel te bereiken. Als dat nodig blijkt, dan wordt ook de hulp van gespecialiseerde collega’s ingeschakeld. 

Heeft u klachten? Neem dan contact met ons op