Hand- & polspijn

Heeft u last van uw hand of pols? Hand- of polspijn is een veel voorkomende pijnklacht. Omdat we onze handen veel gebruiken, treedt daar vaak letsel op. De hand kan bijvoorbeeld beschadigd raken als gevolg van een ongeluk, herhaalde bewegingen of slijtage.

Hoe zien de hand en de pols eruit?

De pols bestaat uit de uiteinden van de ellepijp en het spaakbeen, en de handwortelbeentjes. Alle spieren van de onderarm komen in de pols samen om zo de zeer precieze en gecontroleerde beweging van de pols en de hand mogelijk te maken. De hand bestaat uit negentien botten en de spieren, pezen en banden daartussen. Ook lopen er langs de pols zenuwen naar de hand, om daar onder andere voor het fijne gevoel van de vingertoppen te kunnen zorgen.

Oorzaken van hand- of polsklachten

Vaak ontstaat de klacht in de gewrichten of het bindweefsel van de hand. De hand- of polsklachten kunnen voor groot ongemak zorgen, omdat we onze handen veel gebruiken gedurende de dag. De meest voorkomende pijnklachten in de hand of pols zijn artrose, bindweefsel irritaties en tintelingen. Hier zijn verschillende oorzaken voor:

  • Overbelasting van de spieren
  • Druk op de zenuwen
  • Kleine breukjes in de botten
  • Scheurtjes in het bindweefsel
  • Slijtage

Aandoeningen

Er zijn verschillende aandoeningen die hand- en polspijn kunnen veroorzaken. Ook zijn er bepaalde factoren die het risico op polsklachten kunnen verhogen. Denk bijvoorbeeld aan sporten zoals snowboarden, tennis en golf. Maar ook bij repetitief werk waarbij u uw handen en polsen gebruikt.

Fysiotherapie bij hand- of polsklachten

Bij pijnklachten aan uw hand of pols kan fysiotherapie zeer effectief zijn. Samen met uw behandelend fysiotherapeut zal er een behandelplan opgesteld worden dat zich specifiek richt op uw pijnklachten. Mogelijke behandelmethoden zijn bijvoorbeeld manuele therapie, krachtoefeningen, pijnmanagement of massage.

Loop er niet te lang mee door!

Voorkom dat uw klachten erger worden, of later moeilijker te herstellen zijn. Via onderstaande link kunt u direct een afspraak maken bij een van onze fysiotherapeuten om uw pijn te verlichten of zelfs helemaal te verhelpen.

100% Gratis inloopspreekuur

Heeft u nu pijn en wilt u dit voor de zekerheid vandaag laten nakijken bij een specialist zonder dat u direct kosten maakt?

Dagelijks hebben wij een gratis inloopspreekuur waar u gratis pijnadvies krijgt van onze pijnspecialisten zonder doorverwijzing van uw huisarts. Bekijk nu het gratis inloopspreekuur voor uw pijn advies!

Inge-Meerman-Mens-en-Beweging

Onze specialist

Inge is een fysiotherapeut waarbij mensen zich gauw op hun gemak zullen voelen. Ze werkt samen met hen om klachten te verminderen, fysiek functioneren te handhaven of iemand zo goed mogelijk te leren om te gaan met een minder fysiek functioneren dan zij gewend zijn.