Nek- & hoofdpijn

Nekklachten komen vaak door een verhoogde spierspanning of verzuring van de spieren die ontstaan door een langdurige verkrampte of gespannen houding waardoor ook hoofdpijn kan ontstaan. Ook kunnen infecties, ziekten of een ongeval met een plotselinge beweging van de nek de oorzaak van de nek pijn zijn. Een verrekte nek en een stijve nek komen heel vaak voor.

Hoe ziet de nek en het hoofd eruit?

De nekwervelkolom bestaat uit zeven wervels. Tussen elke twee wervels ligt een tussenwervelschijf. De schijf vormt het gewricht tussen de wervels in de wervelkolom, waardoor deze kunnen bewegen. De schijven dienen daarnaast als schokdempers en verhogen de bewegelijkheid van de nek en sluiten aan op het hoofd.

Hoe ziet de nek en het hoofd eruit?

Alvast een tip!

Beweeg, eet en drink gezond en regelmatig. De pijn verhelpen berust op drie R’en: Reinheid, Rust en Regelmaat. Denk aan uw houding bij bijvoorbeeld de computer, tv kijken of een boek lezen. Wij zeggen altijd: ‘we maken een touwtje vast bij uw kruin op uw hoofd, hieraan ga we nu trekken’. Dan zit u recht en laat u uw schouders ontspannen zakken.

Loop er niet lang mee door!

Weten wat wij allemaal voor soorten behandelingen kunnen doen? Bekijk hier het overzicht of maak een afspraak!

Coen-van-der-Wekken-Mens-en-Beweging

Onze specialist

Als manueel therapeut ziet Coen voornamelijk mensen met rug- en nekklachten, maar mensen kunnen met een grote verscheidenheid aan klachten bij hem terecht. Het liefst ziet Coen dat cliënten na een of meerdere behandelingen weer tevreden en een stuk soepeler zijn behandelkamer uitlopen.

Heeft u nek en hoofdpijn? Neem dan contact met ons op