Nek- & hoofdpijn

Nekklachten komen vaak door een verhoogde spierspanning of verzuring van de spieren die ontstaan door een langdurige verkrampte of gespannen houding waardoor ook hoofdpijn kan ontstaan. Ook kunnen infecties, ziekten of een ongeval met een plotselinge beweging van de nek de oorzaak van de nek pijn zijn. Een verrekte nek en een stijve nek komen heel vaak voor. Ervaart u nekklachten of hoofdpijn? Maak gebruik van het gratis inloopspreekuur.

Hoe ziet de nek en het hoofd eruit?

De nekwervelkolom bestaat uit zeven wervels. Tussen elke twee wervels ligt een tussenwervelschijf. De schijf vormt het gewricht tussen de wervels in de wervelkolom, waardoor deze kunnen bewegen. De schijven dienen daarnaast als schokdempers en verhogen de beweeglijkheid van de nek en sluiten aan op het hoofd.

Wat helpt tegen hoofdpijn?

Hoofdpijn en/of nekpijn kan ontstaan door verschillende oorzaken. Zo ervaren sommige mensen pijn aan de achterkant van hun nek, terwijl anderen last hebben van een stijve nek of pijn in de schouder met uitstraling naar de arm. Kortom: er zijn verschillende klachten, oorzaken en behandelingen mogelijk om de pijn te verhelpen. We spreken ook wel van de volgende aandoeningen:

Alvast een tip!

Beweeg, eet en drink gezond en regelmatig. De pijn verhelpen berust op drie R’en: Reinheid, Rust en Regelmaat. Denk aan uw houding bij bijvoorbeeld de computer, tv kijken of een boek lezen. Wij zeggen altijd: ‘we maken een touwtje vast bij uw kruin op uw hoofd, hieraan ga we nu trekken’. Dan zit u recht en laat u uw schouders ontspannen zakken.

Fysiotherapie bij hoofdpijn of nekklachten loop er niet te lang mee door!

Voorkom dat uw klachten erger worden, of later moeilijker te herstellen zijn.
Via onderstaande link kunt u direct een afspraak maken bij een van onze fysiotherapeuten om uw pijn te verlichten of zelfs helemaal te verhelpen.

100% Gratis inloopspreekuur

Heeft u nu pijn en wilt u dit voor de zekerheid vandaag laten nakijken bij een specialist zonder dat u direct kosten maakt?

Dagelijks hebben wij een gratis inloopspreekuur waar u gratis pijnadvies krijgt van onze pijnspecialisten zonder doorverwijzing van uw huisarts. Bekijk nu het gratis inloopspreekuur voor uw pijn advies!

Onze specialist

Als manueel therapeut ziet Alex voornamelijk mensen met rug- en nekklachten, maar mensen kunnen met een grote verscheidenheid aan klachten bij hem terecht. Het liefst ziet Alex dat cliënten na een of meerdere behandelingen weer tevreden en een stuk soepeler zijn behandelkamer uitlopen.