Leefstijlcoaching bij Mens & Beweging

GLI Cool

Gecombineerde Leefstijl Interventie bij Mens en Beweging 

Bij Mens en Beweging is het COOL programma te volgen. COOL staat voor Coaching op Leefstijl en is een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) die wordt gegeven door onze leefstijlcoach Sophie Kuiten. Het GLI-programma COOL is een 2-jarig traject, gericht op het stapsgewijs verbeteren van het leefpatroon om zo een gezonde(re) leefstijl te krijgen en te behouden. Het programma is niet alleen gericht op gewichtsverlies, maar ook op het verbeteren van de lichamelijke fitheid, het realiseren van gezondheidswinst en het verbeteren van de kwaliteit van leven.


Wanneer kan je meedoen? 

 • Je bent 18 jaar of ouder.

 • Je hebt een BMI hoger of gelijk aan 30 of een BMI tussen de 25 en 30 met daarbij een verhoogd risico op Diabetes Mellitus type 2, hart- en vaatziekten, slaapapneu en/of artrose.

 • Je bent sterk gemotiveerd om jouw leefstijl aan te passen. Je kunt in een groep functioneren en je bent bereid om twee jaar lang mee te doen aan het COOL-programma.

 • Je hebt een doorverwijzing van de huisarts of specialist. Aanmelden kan dus niet via de praktijk van Mens en Beweging.


Hoe werkt de GLI in de praktijk? De GLI is per 1 januari 2019 opgenomen in het basispakket van de ziektekostenverzekering en wordt van daaruit vergoed. Om in aanmerking te komen voor vergoeding uit de basisverzekering zijn er een paar voorwaarden, te weten:

 • Er moet een verwijzing zijn via huisarts of specialist

 • Voldoende motivatie om het 2-jarig traject te doorlopen

 • Voldoende kennis en beheersing van de Nederlandse taal


Hoe ziet het COOL programma eruit? 

COOL bestaat uit een basis- en onderhoudsprogramma. Het basisprogramma duurt ongeveer 8 maanden en het onderhoudsprogramma duurt ongeveer 16 maanden.

Basisprogramma: 

 • 8 groepsbijeenkomsten, 1 keer per maand (vast tijdstip, anderhalf uur)

 • Naast de intake (60 minuten) nog 4 individuele gesprekken van 45 minuten. 

Onderhoudsprogramma: 

 • 8 bijeenkomsten, 1 keer per 6 tot 8 weken (vast tijdstip, anderhalf uur)

 • 3 Individuele gesprekken van 30 minuten + outtake gesprek van een uur.

Er is een vaste groep, bestaande uit 12-15 personen. Groepsbijeenkomsten en individuele gesprekken vinden plaats in onze praktijk van Mens en Beweging.

Gedurende het programma komen de thema’s beweging, voeding, stress, ontspanning, slapen, energiemanagement en gedragsverandering uitvoerig aan de orde. Startpunt is de huidige leefstijl van de deelnemer en het programma draait om de eigen regie. De doelen die de deelnemer zelf opstelt zijn leidend, de leefstijlcoach begeleidt en adviseert daarin.


Kom je niet in aanmerking voor het COOL-programma maar wil je wel aan de slag met een gezonde leefstijl?Wij bieden ook een 1-op-1 coaching programma op maat aan. Vraag naar de mogelijkheden.


Fysio Fitness 

Naast het volgen van het COOL programma wat vergoed wordt door de zorgverzekeraars kun je bij ons in de praktijk een trainingsabonnement afsluiten om te trainen met de juiste begeleiding. Deze kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.

1-op-1 coaching

Wil jij je weer energiek voelen? Vitaler en fitter. Gewoon weer letterlijk en figuurlijk: lekkerder in je vel zitten? 

Bij Mens en Beweging begeleiden we je graag hierbij. In een 1-op-1 traject gaan we met jou op zoek naar verbeterpunten binnen jouw leefstijl. Geven meer inzicht in je dagelijkse patronen en gewoontes. Wat is of wordt je persoonlijke doel of uitdaging? Samen gaan we ervoor. Met als ultieme doel, volhouden! 
Voorafgaand is er een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dit kan persoonlijk of telefonisch. Is er de match om samen dit traject aan te gaan. Dan coachen wij jou om je persoonlijke doelen te bereiken. Enthousiast na het kennismakingsgesprek? Dan volgt de intake. Daarna zien we elkaar eens per twee weken een half uur, of vaker als jij dat wilt. De rest van de tijd ben ik bereikbaar en kun je met al je vragen bij mij terecht. 
 
Samen aan de slag
Wil je meer informatie? Ben je benieuwd of 1-op-1 coaching bij je past? Of wil jij samen met onze leefstijlcoach aan de slag? Neem dan contact met ons op. 

Leefstijlcoach Sophie

Sophie is een enthousiaste leefstijlcoach en fit specialist. Als leefstijlcoach is Sophie toegewijd aan het helpen van mensen bij het vinden van een gezonde en gebalanceerde levensstijl. Ze heeft een diepgaand begrip van de fysieke en mentale aspecten van gezondheid en welzijn en gebruikt deze kennis om haar klanten te helpen hun doelen te bereiken en hun levenskwaliteit te verbeteren. Sophie’s passie voor sport en beweging wordt weerspiegeld in haar liefde voor korfbal, een sport die teamwork, strategie en fysieke fitheid vereist. Sophie is vastberaden en toegewijd aan haar doelen, zowel op het gebied van haar werk als leefstijlcoach als in haar sportieve prestaties. In haar vrije tijd kun je haar vaak vinden op het korfbalveld, waar ze zich volledig inzet voor haar team en haar vaardigheden als speler verder ontwikkelt.

Fit specialist Lody

Ontmoet Lody, onze Fit Specialist bij Mens en Beweging. Met passie voor zijn werk, straalt Lody enthousiasme en energie uit als hij anderen helpt hun fitnessdoelen te bereiken. Maar zijn toewijding gaat verder dan alleen zijn professionele leven. Lody is een actieve sporter en heeft veel ervaring opgebouwd in personal training. Hij begrijpt als geen ander hoe belangrijk het is om een gezonde levensstijl na te streven en gelooft dat beweging de sleutel is tot een evenwichtig en vervuld leven. Met zijn expertise en persoonlijke ervaring is Lody vastbesloten om anderen te inspireren en te begeleiden op hun reis naar een fitter en gezonder leven.

Wilt u ook pijnvrij bewegen? meld u aan voor een gratis kennismakingsgesprek

Wilt u een fitness schema op maat en begeleid worden door een van onze ervaren leefstijlcoaches of fit specialisten? Meldt u zich dan aan voor een kennismaking bij Mens & Beweging. We bieden op maat gemaakte trainingen in groepsverband aan, zodat u zichzelf met behulp van onze ondersteuning maximaal fit en gezond kunt houden, tegen een voordelig tarief. Het trainen in groepsverband wordt als gezellig ervaren en is een stimulans om te blijven bewegen.