Wat is echografie?

Echografie of beter gezegd MSU (Musculo Skeletal Ultrasound) werkt met het uitzenden en ontvangen van geluidsgolven. De geluidsgolven zijn niet hoorbaar of voelbaar voor mensen en bovendien niet schadelijk voor de gezondheid. Het onderzoek is snel, gemakkelijk, comfortabel voor de patiënt en kan zo vaak herhaald worden als nodig is.

Echografie biedt zicht in het lichaam, met name het bewegingsapparaat. Als de behandelaar zelf het onderzoek uitvoert bij de patiënt ziet hij onmiddellijk de dynamische beelden, dit in tegenstelling tot röntgenopnames en MRI welke slechts statische beelden opleveren. Tijdens een echodiagnostisch onderzoek kan de patiënt actief meedoen door aan te geven wanneer en bij welke beweging de klachten toe of afnemen. De behandelaar kan dan direct een relatie leggen tussen de klacht en de beelden welke hij ziet

Welke diagnoses kunnen gesteld worden?

Met echografie worden verschillende aandoeningen in beeld gebracht; zoals afwijkingen aan de achillespees, een eventuele tenniselleboog, een hielspoor of zelfs een slijmbeursontsteking. Tevens kunnen wij bij een zweepslag onderzoeken of er een spierscheur in de spier aanwezig is.
Wij beschikken over een uitermate geavanceerd modern echosysteem, verbonden aan een computer, waardoor u zelf tijdens het onderzoek mee kunt kijken. Door echografisch onderzoek is het mogelijk de juiste diagnose te stellen en u de behandeling te geven die het beste past bij uw klacht.

  • Ontsteking
  • Verkalkingen
  • Spierscheuren
  • Vochtophopingen
  • Dislocaties
  • Cysten (holtes gevuld met vocht)
  • Peeslaesies (compleet afgescheurd)
Marjolein-Bil-Mens-en-Beweging

Onze specialist

Marjolein is algemeen fysiotherapeut, met een specialisatie in spieren en pezen. Zij kan hierbij te werk gaan met behulp van echografie om deze klachten optimaal in beeld te krijgen en vervolgens een passende behandeling met bijvoorbeeld shockwave.

Heeft u klachten? Neem dan contact met ons op