Dry Needling

Een triggerpointbehandeling wordt behandeld middels manuele druk op de triggerpoint. Soms zitten triggerpoints zo diep dat ze beter met een heel dun naaldje bereikt kunnen worden. Deze vorm van behandeling heet dry needling.

Hoe werkt een behandeling?

De behandeling van triggerpoints is gevoelig maar heeft meteen effect. U ervaart de klacht intens voor 20 / 30 seconden, maar voelt daarbij direct de herkenbare uitstralende pijn. Als de therapeut voelt dat het triggerpoint verdwenen is, haalt hij de naald uit de triggerpoint. Dry needling is gebaseerd op Westerse anatomische en neurofysiologische principes en moet dus niet verward worden met acupunctuur. “Dry” duidt aan dat er niets geïnjecteerd wordt met de naald, er wordt alleen geprikt in het triggerpoint met een steriele dunne naald.

Hoog cervicale dry needling

Ons team is gespecialiseerd in spierspanningshoofdpijn. Door middel van dry needling in de nek (hoogcervicaal) hebben wij een effectieve aanpak op spierspanningshoofdpijn. Dit komt omdat vaak spieren in de nek zorgen voor de hoofdpijn.

Het resultaat

Na de behandeling voelt u dat de juiste plek behandeld is, wat vaak direct een pijnvermindering tot gevolg heeft. Soms is er een tijdelijke toename van de pijn, dit duurt meestal niet langer dan 2 dagen. Als reactie neemt de beweeglijkheid en ontspanning van de spier in hoge mate toe. Ook kan men verbetering ervaren in kracht en coördinatie.

Marjolein-Bil-Mens-en-Beweging

Onze specialist

Marjolein probeert zich als fysiotherapeut altijd goed in te leven in de mensen en de klachten die ze hebben. Op die manier vormt ze een goed beeld om mensen zo goed mogelijk te kunnen begeleiden. Daarnaast is ze gespecialiseerd in Dry Needling.

Heeft uw klachten? Neem dan contact met ons op