Hardlopen met reuma

Het Hardlopen met Reuma programma is een trainingsprogramma waarbij de deelnemers 12 weken trainen met als doel verbetering van looptechniek, coördinatie, spierkracht en conditie. Daarbij wordt gestreefd dat de deelnemers na 12 weken 30 minuten achtereen in eigen tempo kunnen hardlopen. Er is één vaste groepstraining in de week; daarnaast één of twee ‘huiswerktrainingen’.

Naast rustig aan beginnen met hardlopen, afgewisseld met wandelen, wordt er veel aandacht gegeven aan kracht-, techniek- en coördinatie. Deze oefeningen zijn erg geschikt om blessures te voorkomen en het hardlopen makkelijker te maken. Uitgangspunt bij dit trainingsprogramma is dat het voor elk individu persoonlijk kan worden aangepast.

Voor wie?

De trainingen zijn ontworpen voor mensen met een vorm van ontstekingsreuma. Dit zegt niet dat een ander niet mee mag of kan doen. De cursus is ook geschikt gebleken voor andere fysieke klachten of mindere belastbaarheid. U kunt dit overleggen met de loopgroep in uw regio.

De trainingen zijn niet gemaakt voor mensen met ernstige artrose of ernstige erosieve afwijkingen en/of een gewrichtsprothese (in heup, knie, enkel of voet); ernstige statiekafwijking; fibromyalgie c.q. specifieke chronische pijn. Sowieso is het aan te raden met uw reumatoloog te overleggen, voordat u met de cursus start. Zeker als u een van bovenstaande kenmerken heeft.

Voor meer informatie neemt u contact met ons op via info@mensenbeweging.nl of bel naar 0113-213715.

Marjolein-Bil-Mens-en-Beweging

Onze specialist

Deze cursus wordt gegeven door Marjolein Bil, enthousiast fysiotherapeut en looptrainer. De trainingen worden ondersteund door Anita van Westen, verpleegkundig specialist reumatologie. 

Interesse? Neem dan contact met ons op