EPTE therapie

EPTE (Echogeleide PercuTane Electrolyse) is een nieuwe behandelmethode voor langdurige of moeilijk herstellende peesklachten. Denk hierbij aan de achillespees, hielspoor of een tenniselleboog. Wetenschappelijk onderzoek heeft bewezen dat EPTE goede effecten heeft voor dit type peesklachten. Naast de EPTE Therapie moet er ook getraind worden volgens een speciaal oefenprogramma om de spieren en pezen weer te versterken.

Wat houdt de behandeling precies in?

Om een goed beeld te krijgen van de klacht bekijken en beoordelen we eerst met behulp van echografie de ernst van de klacht. Vervolgens wordt met de echo de exacte locatie bepaald waar de uiterst dunne EPTE-naald moet worden ingebracht. De huid wordt gedesinfecteerd en onder echogeleiding wordt er met de EPTE-naald naar de locatie geprikt. Wanneer het naaldje zich op de juiste plek bevind wordt het EPTE apparaat ingeschakeld en wordt er gedurende 1 tot 2 minuten een lichte elektrische stroom toegepast. Deze stroom is de stimulerende prikkel voor de pees om de ontsteking tot rust te laten komen en weer een natuurlijk herstel in te zetten. Ook tijdens de behandelingen maken we echobeelden ter controle van de juiste lokalisatie en intensiteit.

Bij welke aandoeningen is Epte effectief?

  • Hielspoor (fasciitis plantaris)
  • Achillespeesklachten (achillotendinopathie)
  • Tenniselleboog (epiconylitis lateralis)
  • Schouderklachten (rotatorcuff tendinopathieen)
  • Kniepeesklachten (jumpersknee)

Hoeveel behandelingen heeft u nodig?

Een behandeltraject van 5 tot 10 behandelingen is het meest effectief. Er treedt een duidelijke pijnvermindering op en mogelijk is zelf een volledig pijnvrij herstel haalbaar.

Marjolein-Bil-Mens-en-Beweging

Onze specialist

Marjolein is algemeen fysiotherapeut, met een specialisatie in spieren en pezen. Zij kan hierbij te werk gaan met behulp van echografie om deze klachten optimaal in beeld te krijgen en vervolgens een passende behandeling met bijvoorbeeld shockwave of EPTE op te starten.

Heeft u klachten? Neem dan contact met ons op