Ergotherapie

Wanneer u moeite heeft met het uitvoeren van alledaagse handelingen, is het goed om te weten dat u terecht kunt bij een ergotherapeut. Onze ergotherapeut kan u met advies en training begeleiden om op een andere manier hetzelfde te blijven doen. Ons doel is om u uw zelfstandigheid te laten behouden.

Wat is ergotherapie?

Vaak staat u niet stil bij activiteiten die u vaak herhaalt. Het is zo gewoon; aankleden, ergens naartoe gaan, tuinieren, eten, werken, sporten en boodschappen doen.
Als u klachten krijgt door bijvoorbeeld reuma, een beroerte, rugpijn, een trauma of een ontwikkelingsachterstand, dan kunnen de alledaagse handelingen een uitdaging worden of zelfs niet (meer) uitvoerbaar.

Wat kan een ergotherapeut voor mij betekenen?

De ergotherapeut zoekt samen met u naar praktische oplossingen, zodat deze dagelijkse handelingen weer mogelijk zijn. Ook kan de ergotherapeut u adviseren over het gebruik van hulpmiddelen en ondersteuning bieden bij de aanvraagprocedure van deze hulpmiddelen.

Verwijzing en vergoeding

Vanuit de basisverzekering heeft u recht op 10 uur ergotherapie per kalenderjaar. Uw eigen risico is hierbij van toepassing. Sommige verzekeraars vergoeden extra uren ergotherapie in de aanvullende verzekering.

Bij sommige verzekeraars is het mogelijk om zonder verwijzing naar de ergotherapeut te gaan, zie hiervoor uw polisvoorwaarden. Voor behandeling aan huis is altijd een verwijzing nodig.

Onze specialist

Richard is een bevlogen en doortastende ergotherapeut. Hij kan u helpen bij allerlei problemen waar u in uw dagelijks leven tegen aan loopt. Of het nu draait om coaching in uw energiebalans, inzetten van hulpmiddelen, of aanpassingen in huis: Richard zet zaken in gang.

Heeft u klachten? Neem dan contact met ons op