Kinderfysiotherapie

Fysiotherapie voor kinderen vraagt om een andere behandelingsmethode dan voor volwassenen. Daarom hebben we bij Mens en Beweging een gespecialiseerd fysiotherapeut, speciaal voor kinderfysiotherapie. We geven u meer informatie over kinderfysiotherapie, met welke hulpvragen u bij Mens en Beweging terecht kunt en over verwijzing en vergoeding. Liever direct een afspraak maken? Neem dan contact met ons op. 

Wat is kinderfysiotherapie?

Kinderen ontwikkelen zich op hun eigen, unieke manier. Bij iedere leeftijdsfase horen eigen motorische vaardigheden. Als u merkt dat er iets mis is met de motoriek of er sprake is van een vertraagde motorische ontwikkeling, kunt u bij een kinderfysiotherapeut terecht. Ook bij een aangeboren afwijking of andere oorzaak kunt u zich laten adviseren door een kinderfysiotherapeut. Bij Mens en Beweging behandelen we kinderen en jeugd in de leeftijd van 0 tot 16 jaar bij problemen van de bewegingsvaardigheden. 

Hulp bij diverse hulpvragen

Heeft u, een leerkracht of een behandelend arts een motorisch probleem gesignaleerd? Een kinderfysiotherapeut kan hulp bieden bij diverse hulpvragen. Hieronder kunt u een overzicht vinden van mogelijke hulpvragen waarbij een kinderfysiotherapeut hulp kan bieden.

  • Motorische ontwikkelingsproblemen: onder motorische ontwikkelingsproblemen vallen meerdere factoren zoals laat kunnen zitten, kruipen of lopen. Maar ook problemen met het aanleren van vaardigheden zoals schrijven of fietsen.
  • Orthopedie: bijvoorbeeld problemen aan botten, gewrichten, spieren en pezen die zich uiten in pijn tijdens het bewegen. Ook klachten door botbreuk of verzwikken vallen hieronder.
  • Neurologie: houdings- of bewegingsstoornissen die zijn ontstaan door ziekten aan de hersenen. zenuwen of spieren.
  • Ademhaling: problemen met de ademhaling (bijvoorbeeld door astma), waardoor kinderen worden belemmerd tijdens bewegen en sport.  

Herkent u uw kind in een van bovenstaande hulpvragen? Of wilt u meer weten over een bepaalde aandoening of klacht die hier niet tussen staat? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag om uw kind beter te laten functioneren in zijn of haar fysieke en sociale omgeving. 

Verwijzing en vergoeding

Bij constatering van een motorisch probleem kunt u meestal door uw huisarts, consultatiebureau of schoolarts doorverwezen worden naar een erkend kinderfysiotherapeut. Ook zonder verwijsbriefje kunt u bij de kinderfysiotherapeut terecht. Afhankelijk van uw polis, worden de kosten geheel of gedeeltelijk vergoed. Als u meer wilt weten of en hoeveel kosten er gedekt worden vanuit uw zorgverzekering, raden wij u aan om de website van uw zorgverzekeraar te raadplegen. 

Kinderfysiotherapie bij Mens en Beweging in Goes

Bij onze fysiotherapiepraktijk hebben we een gespecialiseerd en geregistreerd kinderfysiotherapeut: René Abeling. René is gespecialiseerd in het bewegend functioneren van kinderen en jeugd tussen 0 en 16 jaar. De behandeling bestaat uit een kinderfysiotherapeutisch onderzoek, een analyse van onze bevindingen en het opstellen van een behandelplan. In sommige gevallen is alleen een advies al voldoende. Het doel van de behandeling is altijd het kind beter te laten functioneren in zijn fysieke en sociale omgeving. 

Bent u op zoek naar een kinderfysiotherapeut in- of in de omgeving van Goes? Neem dan contact op met de fysiopraktijk van Mens en Beweging. Wij helpen u graag. De praktijk heeft een zeer gunstige locatie en is makkelijk bereikbaar voor zowel bezoekers uit Goes als uit de nabije omgeving.

Rene-Abeling-Mens-en-Beweging

Onze specialist

Rene Abeling is onze  geregistreerd kinderfysiotherapeut. Hij is gespecialiseerd in het bewegend functioneren van kinderen en jeugd tussen 0 en 16 jaar.

Interesse? Neem contact met ons op.