Schroth-therapie

Heeft u of uw kind klachten als gevolg van een scoliose? Mens en Beweging past als enige in Zeeland de behandeling volgens Schroth-therapie toe. Deze therapie is bewezen effectief om klachten te verhelpen en zelfs vergroeiing te corrigeren. De therapie bestaat uit oefeningen, houdingcorrectie en ademhalingsoefeningen. Dit geheel is specifiek voor scoliose, en wordt altijd individueel aangepast.

Het bewust worden van de gecorrigeerde en houding en bewegingen, is een belangrijk aspect van de scoliose behandeling volgens Schroth. Door dit toe te passen (bij bijvoorbeeld het zitten), wordt  het ” tegen de bocht(en) in bewegen” de nieuwe gewoonte.

 

Uiteraard is ieder mens anders en daarmee ook elke scoliose anders: mensen die hiermee kampen zijn van alle leeftijden, dragen wel/geen brace, zijn soms geopereerd, of er is al forse slijtage ontstaan door de langdurige verkromming. In al deze gevallen kan de Schroth oefentherapie een positieve bijdrage leveren.

Klantervaring

Aan onderstaande foto, die we van een van onze clienten mochten ontvangen, is duidelijk te zien wat voor effect de Schroth-therapie kan hebben op scoliose klachten. Als mooie reactie van kind en ouders ontvingen wij het volgende bijschrift: “Wij zijn uiteraard super blij met het resultaat en het zou fijn zijn als nog meer mensen op deze manier geholpen kunnen worden!” 

Rechts de situatie vóór de behandelingen; links het resultaat.

 

Wilt u meer informatie over de therapie, of wilt u een afspraak maken? Neem dan gerust contact met ons op!

Rene-Abeling-Mens-en-Beweging

Onze specialist

Naast algemeen fysiotherapeut is Rene kinderfysiotherapeut, met een specialisme in scoliose-klachten (middels de Schroth-methode). Als kinderfysiotherapeut ziet hij veel kinderen van 0 tot 18 jaar met motorische ontwikkelingsproblemen. Hieronder vallen kinderen die bijvoorbeeld moeite hebben met vaardigheden als lopen, fietsen, gooien, balanstaken en zwemmen, maar ook baby’s tot dreumesen met een voorkeurshouding of adolescenten tot 18 jaar met houdingsproblemen. 

Heeft u klachten? Neem dan contact op met ons.