Voet fysiotherapie

De voet en enkel worden dagelijks veel belast. Het komt dan ook regelmatig voor dat er pijnklachten ontstaan aan deze gewrichten. Bijna iedereen heeft wel eens last van zijn of haar enkel of voet, maar regelmatig wordt er veel te lang doorgelopen met deze pijnklachten. Bij fysiopraktijk Mens en Beweging kunt u zich aanmelden voor het gratis inloopspreekuur. In dit spreekuur krijgt u gratis pijnadvies van een van onze fysiotherapeuten. Zo kan voet fysiotherapie u bijvoorbeeld helpen de pijn te verlichten of zelfs te verhelpen.

Waar komen voetklachten vandaan?

Het ontstaan van voet- of enkelpijn kan verschillende oorzaken hebben. De pijnklachten kunnen bijvoorbeeld te maken hebben met belasting, ouderdom, beroep of sport. Blessures ontstaan bijvoorbeeld na verzwikking of verstuiking. Vrouwen hebben eerder voetklachten door het dragen van nauwe schoenen of hoge hakken. Kortom: er zijn verschillende oorzaken voor voetklachten. In 30% van de gevallen zijn verdere diagnose en behandeling nodig. Loop er daarom niet te lang mee door.

Mogelijke aandoeningen

Heeft u last van pijn aan uw voet of enkel? Dan zijn er een aantal mogelijke aandoeningen welke de pijn kunnen veroorzaken. Bijvoorbeeld achillespees tendinopathie, buitenste enkelband letsel, een enkelfractuur, etalagebenen, fasciitis plantaris, een kneuzing, mediaal tibiaal stresssyndroom, metatarsalgie, tarsaal tunnelsyndroom of zweepslag. De voet fysiotherapeut helpt u graag bij het onderzoeken waar uw pijnklachten vandaan komen. Ook zonder afspraak kunt u bij onze fysiotherapiepraktijk terecht. Kijk voor meer info bij het gratis inloopspreekuur.

Wat doet een voet fysiotherapeut?

Voordat we kunnen overgaan tot behandeling is het belangrijk dat de oorzaak van uw voetklachten wordt achterhaald. Meestal is het belangrijk om een juiste balans te creëren, provocerende bewegingen te vermijden en de kracht en stabiliteit van de voet of enkel te vergroten. Ook uw lichaamshouding speelt hierbij een belangrijke rol. Voet fysiotherapie helpt u bij revalidatie van uw voetklachten.

Plan een afspraak voor voet fysiotherapie

Wilt u direct een afspraak inplannen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0113-213715. Ook kunt u een e-mail sturen naar info@mensenbeweging.nl. Bent u nog niet zeker van de oorzaak van uw pijnklachten? Bezoek dan het gratis inloopspreekuur (ook zonder doorverwijzing van uw huisarts!).