Specifieke lage rugklachten

 

Bij specifieke lage rugpijn is er sprake van pijn in de onderrug waarvan we weten wat de achterliggende oorzaak is. We kunnen dus structuren en/of mechanismen aanwijzen die tot de lage rugklachten leiden. Dit is bij de meerderheid van de mensen met lage rugpijn helaas nog niet het geval. 

Voor de meeste lage rugklachten is geen specifieke structuur aan te wijzen die de rugpijn veroorzaakt. We noemen dit aspecifieke lage rugpijn. Ongeveer 90 procent van alle mensen met lage rugpijn valt onder deze groep. Bij de overige 10 procent kunnen we aan de hand van specialistisch onderzoek wél achterhalen wat de klachten veroorzaakt. We spreken dan van specifieke lage rugpijn.

Rugpijn behandelen

We helpen u graag om uw klachten te verminderen of genezen zodat u weer pijnvrij door het leven kunt. Bij Mens en Beweging werken diverse gespecialiseerde therapeuten die u kunnen helpen bij rugklachten. Bent u benieuwd hoe we u kunnen helpen? Maak dan gebruik van het gratis inloopspreekuur. Tijdens het inloopspreekuur ontvangt u vrijblijvend pijnadvies van onze specialisten. 

Onze specialist

Als manueeltherapeut is Alex gespecialiseerd in het in kaart brengen van het functioneren en behandelen van de wervelkolom. Samen met u kan hij tot de kern van het probleem komen, om hier vervolgens mee aan de slag te gaan.