SI-gewrichtpijn

De sacro-iliacale gewrichten (SI-gewrichten) worden ook wel de heiligbeengewrichten genoemd. Ze bevinden zich links en rechts van het midden in de onderrug. Ze vormen de verbinding tussen het heiligbeen en de twee bekkenhelften. Klachten aan het SI-gewricht geven pijn in de bilregio die kan uitstralen naar het been.

De verbinding tussen het heiligbeen (sacrum) en een bekkenhelft (ilium) is erg stug. Dit is de reden waarom men zich lange tijd afvroeg of we wel van gewrichten kunnen spreken. Ondanks de beperkte beweeglijkheid is toch aangetoond dat enige vorm van beweging plaatsvindt tussen de verschillende botstukken.

Last van lage rugpijn?

Ervaart u rugklachten in uw onderrug? Bijvoorbeeld nadat u (te) lang heeft gezeten of lang heeft gestaan? Wij helpen u graag. Bezoek ons gratis inloopspreekuur en ontvang vrijblijvend pijnadvies van onze specialist. 

Gerben Meijers

Onze specialist

Gerben is algemeen fysiotherapeut met een specialisatie in bekkenbodem gerelateerde klachten. Deze vormen regelmatig de basis van bijvoorbeeld lage rugklachten en zijn dus belangrijk om mee te nemen in de behandeling.