Shockwave therapie Goes

Shockwave therapie is een vrij nieuwe therapie die patiënten met chronische pijnklachten uitkomst biedt. Wilt u meer weten over deze therapie? Of weten of u baat heeft bij een shockwave behandeling? Mens en Beweging biedt shockwave therapie aan in Goes. Lees meer over shockwave of neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. 

Wat is shockwave therapie?

Shockwave therapie behandelt de pijnlijke plekken in het lichaam lokaal door middel van geluidsgolven. Een speciaal apparaat brengt schokgolven over naar het te behandelen gebied. De behandelkop geeft krachtige trillingen, die het lichaam aanzetten tot genezing. Patiënten zijn in gemiddeld vier behandelingen van de meeste klachten af. Shockwave therapie is een zeer effectieve behandelmethode dat uitkomst biedt bij diverse klachten en problemen. 

Wanneer heb ik baat bij een shockwave behandeling?

Shockwave therapie is een vrij recente behandeling, dat nog maar een paar jaar wordt toegepast door fysiotherapeuten. Desalniettemin is de werking van een shockwave behandeling inmiddels bewezen en is de therapie effectief voor klachten die met andere therapieën soms moeilijk te behandelen zijn. Denk hierbij aan klachten zoals hielspoor, peesontstekingen, slijmbeursontstekingen en tennisellebogen. Deze klachten zijn vaak chronisch, maar kunnen met behulp van shockwave therapie voorgoed verdwijnen.

  • Shockwave heeft een bewezen effect bij chronische klachten aan pezen;
  • De behandeling stimuleert uw lichaam om zelf de blessure te genezen;
  • Effectieve behandeling zonder pijnlijke injecties of een operatie.

Behandeling en vergoeding

Allereerst zal de behandelend fysiotherapeut een uitgebreid onderzoek doen naar uw klachten. Op basis van dit onderzoek wordt bepaald of u in aanmerking komt voor shockwave therapie. Als de locatie en bron van de pijn duidelijk is, kan er gestart worden met de shockwave behandeling. 

Een shockwave behandeling duurt gemiddeld 5 tot 10 minuten, waarbij er door middel van een schokgolf apparaat trillingen naar de pijnlijke plek worden overgebracht. De intensiteit van de trillingen is uiteraard aanpasbaar, de fysiotherapeut houdt daarbij rekening met uw blessure en pijnbeleving. Door de impulsen wordt de stofwisseling en bloedcirculatie verbeterd, waardoor de zelfhelende werking van het lichaam wordt gestimuleerd. Een shockwave behandeling verhoogt de genezingskans tot maar liefst 85%. Bij een groot deel van de cliënten zal de chronische pijn aanzienlijk afnemen tot zelfs helemaal verdwijnen. Gemiddeld zijn er zo 5 behandelingen nodig totdat u het optimale resultaat heeft bereikt.

Vergoeding

Als shockwave therapie onderdeel is van de fysiotherapiebehandeling dan wordt de therapie vergoed door uw zorgverzekering. Echter wordt fysiotherapie niet standaard vergoed vanuit de basisverzekering. U zult dus een aanvullend pakket af moeten sluiten als u de kosten vergoed wilt krijgen. Wilt u informatie? Informeer dan bij uw zorgverzekeraar of behandelend shockwave therapeut. 

Shockwave therapie Goes

Bent u benieuwd of shockwave therapie een oplossing biedt voor uw pijnklachten? Maak een afspraak bij Mens en Beweging. Onze fysiopraktijk biedt shockwave therapie aan in Goes. Via het contactformulier kunt u eenvoudig een afspraak inplannen of neem telefonisch contact op met onze praktijk. Wij helpen u graag om uw klachten te verminderen.

 

 

Onze specialist

Thomas is algemeen fysiotherapeut, met een specialisatie in spieren en pezen. Hij kan hierbij te werk gaan met behulp van echografie om deze klachten optimaal in beeld te krijgen en vervolgens een passende behandeling met bijvoorbeeld shockwave.