Reumatoïde artritis

 

Reuma, of ‘reumatoïde artritis’, is een chronische aandoening waarbij meerdere gewrichten gaan ontsteken. Mensen met deze aandoening hebben last van pijn en stijfheid van de gewrichten. De klachten zitten in veel gevallen zowel links als rechts in dezelfde gewrichten en beginnen vaak in de vingers en tenen. 

Het is niet bekend waarom iemand reumatoïde artritis krijgt. Erfelijkheid lijkt nauwelijks een rol te spelen. Het kan op alle leeftijden voorkomen. Vrouwen een grotere kans om reumatische artritis te krijgen dan mannen. 

Reuma is in werkelijkheid een verzamelnaam voor vele verschillende reumatische aandoeningen. Als er over ‘reuma’ gesproken wordt, dan bedoelt men echter meestal de vorm die we ‘reumatoïde artritis’ noemen.

Iris-Babijn-Mens-en-Beweging

Onze specialist

Iris is algemeen fysiotherapeut en heeft een extra interesse in het behandelen van ouderen, om te zorgen dat zij zo optimaal en fit mogelijk hun dag kunnen invullen. Iris haalt plezier uit het begeleiden van mensen aan huis, maar ook in de oefenzaal en behandelkamer. Iedere client staat bij haar centraal, waarbij ze samen doelen opstelt om bij iedereen het maximale uit de behandeling te halen.