Nek- & Hoofd pijn

Nekklachten komen vaak door een verhoogde spierspanning of verzuring van de spieren die ontstaan door een langdurige verkrampte of gespannen houding waardoor ook hoofdpijn kan ontstaan. Ook kunnen infecties, ziekten of een ongeval met een plotselinge beweging van de nek de oorzaak van de nek pijn zijn. Een verrekte nek en een stijve nek komen heel vaak voor.

Hoe ziet de nek en het hoofd eruit?

De nekwervelkolom bestaat uit zeven wervels. Tussen elke twee wervels ligt een tussenwervelschijf. De schijf vormt het gewricht tussen de wervels in de wervelkolom, waardoor deze kunnen bewegen. De schijven dienen daarnaast als schokdempers en verhogen de bewegelijkheid van de nek en sluiten aan op het hoofd.

Aandoeningen

Alvast een tip!

Beweeg, eet en drink gezond en regelmatig. De pijn verhelpen berust op drie R’en: Reinheid, Rust en Regelmaat. Denk aan uw houding bij bijvoorbeeld de computer, tv kijken of een boek lezen. Wij zeggen altijd: ‘we maken een touwtje vast bij uw kruin op uw hoofd, hieraan ga we nu trekken’. Dan zit u recht en laat u uw schouders ontspannen zakken.

Loop er niet lang mee door!

Weten wat wij allemaal voor soorten behandelingen kunnen doen? Bekijk hier het overzicht of maak een afspraak!

 

Contact