Knie fysiotherapie

De knie is een uiterst belangrijk onderdeel van ons lichaam. Het kniegewricht vormt namelijk de schakel tussen het bovenbeen en het onderbeen, waarmee de knie 140° kan worden gebogen en 8° kan worden gedraaid. Doordat de knie een zeer belangrijke schakel is, zijn knieklachten dan ook een regelmatig voorkomend probleem. Veel mensen blijvend ondanks de pijn gewoon doorlopen met de klachten. Doordat de knie hierdoor steeds meer en meer belast raakt, kan dit ervoor zorgen dat de pijn in uw knie verergert en dat uw knie in het slechtste geval beschadigd raakt. Loop er dus zeker niet te lang mee door!

Bij fysiopraktijk Mens en Beweging kunt u zich aanmelden voor het gratis inloopspreekuur. In dit spreekuur krijgt u gratis pijnadvies van een van onze gespecialiseerde fysiotherapeuten. Zo kan knie fysiotherapie u bijvoorbeeld helpen de kniepijn te verlichten of zelfs te verhelpen.

Oorzaken van knieklachten

Omdat kniepijn plotseling of heel geleidelijk kan ontstaan, behoort kniepijn tot één van de meest voorkomende lichaamsklachten. Kniepijn kan verschillende oorzaken hebben. Wij hebben de meest voorkomende oorzaken voor u op een rijtje gezet:

  • Ouderdom
  • Slijtage van de knie
  • Overbelasting van de knie
  • Gescheurde meniscus
  • Kraakbeenbeschadiging
  • Ongeval met een breuk als gevolg
Wist u dat u ook zonder afspraak bij onze fysiopraktijk terecht kunt? Kijk voor meer informatie bij het gratis inloopspreekuur.

Behandeling van knieklachten

Wanneer u zich aanmeldt voor een behandeling, gaan wij als eerste de oorzaken van uw kniepijn achterhalen. Doordat de pijn verschillende oorzaken kan hebben en geen enkel lichaam hetzelfde is, zorgt dit er automatisch voor dat elke aandoening een unieke behandeling vereist. Dankzij ons multidisciplinaire team beschikken wij over een breed scala aan specialisten zoals fysiotherapeuten, kinderfysiotherapeut, manueeltherapeuten, odeemtherapeuten, bekkenbodemtherapeuten en personal trainers.

Nadat wij de oorzaak van uw klachten in kaart hebben gebracht, ontwikkelen wij een behandelprogramma dat past bij uw specifieke situatie. Zo kunnen onze gespecialiseerde fysiotherapeuten u altijd van dienst zijn. Daarnaast hebben wij ons naast de ‘normale behandelingen’ van een fysiopraktijk gespecialiseerd in nog een factor: Gratis.

Plan een afspraak voor knie fysiotherapie

Wilt u direct een afspraak inplannen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0113-213715. Ook kunt u een e-mail sturen naar info@mensenbeweging.nl. Bent u nog niet zeker van de oorzaak van uw pijnklachten? Bezoek dan het gratis inloopspreekuur (ook zonder doorverwijzing van uw huisarts!).