Gekneusde of gebroken rib

 

Het skelet bestaat bij de meeste mensen uit 24 ribben. De ribben hebben een beschermende functie en zijn onmisbaar voor de werking van de longen. Letsel aan de ribben kan tot flinke pijn tijdens het bewegen leiden. Ook de ademhaling kan verstoord of pijnlijk zijn. 

De ribben worden door specialisten ook wel ‘costae’ genoemd. Het zijn de beenderen die samen de borstkas (ribbenkast) vormen. De borstkas beschermt het hart en de longen in de borstholte en maakt daarnaast de ademhaling mogelijk door een onderdruk in de longen te creëren.

Behandeling gebroken of gekneusde rib

Heeft u letsel opgelopen aan uw ribben, bijvoorbeeld door een val of ongeluk? Loop er niet te lang mee rond. Bezoek ons gratis inloopspreekuur en ontvang vrijblijvend pijnadvies van onze specialist. 

Ineke-Jasperse-Mens-en-Beweging

Onze specialist

In haar werk als fysiotherapeut vindt Ineke het belangrijk mensen iets te leren op het gebied van lichaamsbewustzijn en ontspanning. Het uitgangspunt daarbij is: zo makkelijk mogelijk, zonder moeite bewegen. Ze kijkt naar hoe iemand beweegt en ook naar wat iemand beweegt!