Dysfunctie ribgewrichten

Pijn in de bovenrug kan verschillende oorzaken hebben. Soms betreft het een probleem met de ribben die aan de rugzijde aan de wervelkolom zijn bevestigd. Dit geeft klachten bij verschillende bewegingen van de bovenrug en borstkas.

De ribben (costae) vormen samen de borstkas of ribbenkast. Aan de voorzijde van het lichaam zijn ze verbonden aan het borstbeen. Aan de achterzijde zitten ze middels gewrichten aan de wervelkolom bevestigd. Deze gewrichten noemen we de costovertebrale- en de costotransversale gewrichten.

Wat te doen tegen pijn in het midden van uw rug?

Heeft u last van pijn in het midden van uw rug? Dit kan bijvoorbeeld ontstaan door een verkeerde houding, maar ook andere oorzaken zijn mogelijk. Bezoek ons gratis inloopspreekuur en ontvang vrijblijvend pijnadvies van onze specialist.

Ineke-Jasperse-Mens-en-Beweging

Onze specialist

Ihaar werk als fysiotherapeut vindt Ineke het belangrijk mensen iets te leren op het gebied van lichaamsbewustzijn en ontspanning. Het uitgangspunt daarbij is: zo makkelijk mogelijk, zonder moeite bewegen. Ze kijkt naar hoe iemand beweegt en ook naar wat iemand beweegt!