Bekkeninstabiliteit

 

De bekkenring is erg belangrijk bij het overbrengen van krachten tussen de romp en de benen. De ring wordt gevormd door verschillende botdelen en gewrichten. Wanneer er instabiliteit in de gewrichten bestaat kan dit klachten veroorzaken. Dit noemen we bekkeninstabiliteit. 

Bekkeninstabiliteit wordt veel gezien onder zwangere vrouwen of vrouwen die kortgeleden bevallen zijn. Toch kunnen ook mannen en niet-zwangere vrouwen dit klachtenbeeld ontwikkelen. 

Bekkenklachten? Ontvang gratis pijnadvies

Bekkenklachten kunnen op diverse manieren tot uiting komen. U kunt bekkenpijn op verschillende plekken voelen. Bijvoorbeeld aan uw lage rug, lies, stuitje of rond het schaambeen. De symptomen van bekkenklachten bestaan vaak uit krachtsverlies in buik- en rugspieren of grote beenspieren, instabiliteit rondom het bekken of pijnklachten. Ervaart u bekkenklachten? Wij helpen u graag. Bezoek ons gratis inloopspreekuur en ontvang vrijblijvend advies van onze specialist.   

Kirsten Velzeboer

Onze specialist

Kirsten is als bekkentherapeut gespecialiseerd in onder andere bekkenbodem gerelateerde klachten. Deze vormen regelmatig de basis van bijvoorbeeld lage rugklachten en zijn belangrijk om mee te nemen in de behandeling.