A-specifieke lage rugklachten

 

A-specifieke lage rugpijn is de meest voorkomende vorm van lage rugpijn. De symptomen, ontstaanswijze en locatie van de klachten kunnen per patiënt sterk verschillen.

Lage rugpijn wordt doorgaans ingedeeld in specifieke lage rugpijn en aspecifieke lage rugpijn. Bij aspecifieke lage rugpijn heeft de patiënt klachten waarvoor tot op heden nog geen specifieke oorzaak aan te tonen is. Wanneer we wel een structuur aan kunnen wijzen die de rugpijn veroorzaakt, spreken we van specifieke lage rugpijn. Soms kan dit op een ernstiger probleem in de rug wijzen. Het bekendste voorbeeld van specifieke lage rugpijn is de rug hernia.

Wat te doen tegen lage rugpijn?

Ervaart u rugklachten? Heeft u bijvoorbeeld lage rugpijn en bent u op zoek naar een behandeling? Bezoek dan ons gratis inloopspreekuur en ontvang vrijblijvend pijnadvies van onze specialist. 

Onze specialist

Rene is er als fysiotherapeut op gericht om mensen in beweging te krijgen. Ieder mens is anders en maatwerk is een vereiste. Daarom is hij coachend, motiverend, sturend of gewoon een luisterend oor, zolang hij jou maar weer op weg kan helpen.