Kniepijn

Knieklachten komen heel veel voor, als gevolg van ouderdom, slijtage, overbelasting of een ongeval. Dit kan kniepijn veroorzaken.

Hoe ziet de knie eruit?

Het kniegewricht vormt de schakel tussen het bovenbeen en het onderbeen, waarmee de knie 140° kan worden gebogen en 8° gedraaid. In het kniegewricht komen vier botten samen, het bovenbeen (femur), het onderbeen bestaand uit het scheenbeen (tibia) en het kuitbeen (fibula) en aan de voorkant de knieschijf (patella). Gewrichtsbanden (ligamenten) versterken het kniegewricht. De binnenband (mediale band) en buitenband (laterale band) zorgen voor de zijdelingse stabiliteit. De voorste en achterste kruisband voorkomen dat het onderbeen naar  voren of achteren schuift. Tussen het bolvormig kraakbeen van het bovenbeen en het platte kraakbeen van het scheenbeen zit aan de binnen- en buitenkant een maanvormig stuk kraakbeen: de binnen- (mediale) en buiten- (laterale) meniscus die schokken dempen.

Aandoeningen

Loop er niet lang mee door!

Weten wat wij allemaal voor soorten behandelingen kunnen doen? Bekijk hier het overzicht of maak een afspraak!

100% Gratis inloopspreekuur

Heeft u nu pijn en wilt u dit voor de zekerheid vandaag laten nakijken bij een specialist zonder dat u direct kosten maakt?

Dagelijks hebben wij een gratis inloopspreekuur waar u gratis pijnadvies krijgt van onze pijnspecialisten zonder doorverwijzing van uw huisarts. Bekijk nu het gratis inloopspreekuur voor uw pijn advies!

Onze specialist

Als manueel- en sportfysiotherapeut is Erwin gespecialiseerd in het in kaart brengen van bewegingsproblematiek, zodat vervolgens samen een gepaste behandelstrategie kan worden bepaald.