Epte, een nieuwe en bewezen effectieve manier van behandelen bij peesklachten!

Loopt u al langere tijd rond met klachten aan uw elleboog, enkel, schouder of knie? Binnen onze praktijk beschikken we over de expertise om uw klachten goed in beeld te brengen met behulp van echografie, om vervolgens adequaat te behandelen met EPTE en/of shockwave.

EPTE (Echogeleide PercuTane Electrolyse) is een nieuwe behandelmethode voor langdurige of moeilijk herstellende peesklachten. Denk hierbij aan de achillespees, hielspoor of een tenniselleboog. Wetenschappelijk onderzoek heeft bewezen dat EPTE goede effecten heeft voor dit type peesklachten. Naast de EPTE Therapie moet er ook getraind worden volgens een speciaal oefenprogramma om de spieren en pezen weer te versterken.

Wat houdt de behandeling precies in?
Om een goed beeld te krijgen van de klacht bekijken en beoordelen we eerst met behulp van echografie de ernst van de klacht. Vervolgens wordt met de echo de exacte locatie bepaald waar de uiterst dunne EPTE-naald moet worden ingebracht. De huid wordt gedesinfecteerd en onder echogeleiding wordt er met de EPTE-naald naar de locatie geprikt. Wanneer het naaldje zich op de juiste plek bevind wordt het EPTE apparaat ingeschakeld en wordt er gedurende 1 tot 2 minuten een lichte elektrische stroom toegepast. Deze stroom is de stimulerende prikkel voor de pees om de ontsteking tot rust te laten komen en weer een natuurlijk herstel in te zetten. Ook tijdens de behandelingen maken we echobeelden ter controle van de juiste lokalisatie en intensiteit.

Heeft u een van bovenstaande klachten? Loop er niet te lang mee door en maak een afspraak! Bel ons op 0113-213715 of mail naar info@mensenbeweging.nl