Corona Update 17-4-2020

Vanuit de persconferentie die gegeven is, is duidelijk geworden dat de maatregelen die tot nu toe genomen werden in elk geval tot 28 april van kracht zullen blijven. Dit betekent dat scholen, restaurants, kapperszaken en andere contactberoepen de komende vier weken dicht blijven. Alle voorzorgsmaatregelen (1,5 meter afstand, handen wassen, zoveel mogelijk thuis blijven) blijven ook gelden. Wat betekent dit voor uw klachten en behandeltraject? 

De 3 behandelopties blijven gelijk: 
- Als er sprake is van een medisch noodzakelijke behandeling kan deze nog op de praktijk (of bij u thuis) plaatsvinden. 
Daarnaast gaan wij verder met behandeling op afstand door: 
- Online behandeling via een videoconsult met ondersteuning van online oefenprogramma's. 
- Telefonische behandeling voor mensen die niet over digitale middelen beschikken. 

Een fysieke behandeling (op de praktijk of bij je thuis) wordt alleen nog gepland in een noodzakelijke situatie. Hierbij gebruiken wij persoonlijke beschermingsmiddelen (zoals mondkapjes en handschoenen) om dit veilig te laten plaatsvinden.  

Van de patiënt wordt verwacht: 

  • Een badhanddoek mee nemen voor over de behandelbank. 

  • Handen wassen bij binnenkomst. 

  • Gebruik van een mondkapjegraag zelf verzorgen. Mits niet mogelijk is bedekking voldoende. 

  • De therapeut opent en sluit de deuren voor u. 

  • Graag 1 richting verkeer, via de wachtkamer naar binnen en via de achter deur naar buiten.  

De afgelopen weken zijn we hard aan de slag gegaan om fysiotherapie op afstand voor iedereen zo succesvol mogelijk te maken. Het is een erg makkelijke en efficiënte manier om persoonlijk met elkaar in contact te komen. Door middel van de videoconsulten kunnen we de klachten bespreken, advies geven en oefeningen doornemen zodat we samen toch een hoop kunnen bereiken. Daarnaast kunnen wij nog een persoonlijk oefenprogramma opstellen. Zo kunt u zelfstandig thuis aan de slag, met specifieke oefeningen. Een videoconsult wordt als algemene fysiotherapie gedeclareerd bij jouw zorgverzekeraar. 

De videoconsulten zijn goed in te zetten om u te helpen, we horen positieve reacties vanuit patiënten en onze therapeuten. Op deze wijze kunnen wij toch individuele zorg op afstand blijven bieden met de veiligheid van u en onze therapeuten voorop! 

Via onze website en facebook kunt u op de hoogte blijven van het verdere nieuws rondom het coronavirus en fysiotherapie. Mochten er nieuwe updates plaatsvinden of nieuwe ontwikkelingen rondom de maatregelen kunt u dat hier teruglezen!  

Indien u vragen heeft kunt u altijd contact opnemen met de praktijk!